Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ινδιάνος Σιάτλ, "Ένα παλιό μήνυμα για το σύγχρονο κόσμο"

Απευθυνόμαστε σε φορείς ζητώντας την αναβάθμιση του τόπου μας.


                                                                            Πειραιάς, 15 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ
Τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
Αξιότιμο Κύριο ………….
Ενταύθα

         Αξιότιμε Κύριε Αντιδήμαρχε,

     Οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του Ραλλείου Γυμνασίου Πειραιά έχουμε την τιμή να σας κάνουμε γνώστη της οδυνηρής εντύπωσης που μας προκάλεσε η κατάσταση του πάρκου - έμπροσθεν του Ναυτικού μουσείου - της μαρίνας Ζέας, μιας από τις ομορφότερες και πιο γνωστές μαρίνες, όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και της χώρας μας, εξ αιτίας των σκουπιδιών. Σε πρόσφατη εκδρομή του σχολείου μας αντικρίσαμε ένα χώρο γεμάτο σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια κτλ. και ντραπήκαμε επειδή, μεταξύ των επισκεπτών και περιπατητών, υπήρχαν και αρκετοί τουρίστες.

    Σαφώς η ευθύνη ανήκει κατά κύριο λόγο στους ασυνείδητους συμπολίτες μας που μετατρέπουν ένα παράδεισο σε κόλαση σκουπιδιών. Ωστόσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι σχηματίσαμε την εντύπωση, από τον όγκο των σκουπιδιών, πως και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει καιρό να προβεί σε καθαρισμό του χώρου.
Ευαισθητοποιημένοι σε φαινόμενα όπως αυτό, σας παρακαλούμε θερμά να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στην περιοχή αυτή και να κινητοποιήσετε την υπηρεσία σας επί της καθαριότητας. Θα σας είμαστε ευγνώμονες και θα βρεθούμε στο πλευρό σας, εάν χρειάζεστε και τη δική μας εθελοντική βοήθεια για τον ευπρεπισμό του συγκεκριμένου χώρου, αλλά ενδεχομένως και άλλων χώρων της περιοχής οι οποίοι παρουσιάζουν ανάλογη εικόνα.


                                                            Με τις θερμότερες ευχαριστίες μας
                                                              Οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του
                                                          Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά

                                                                Εργασία της μαθήτριας Κ. Τσαντλογιάννη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου